HomeFinanciële marktenEnterprai lanceert nieuwe manier voor globale macrospelers om op de hoogte te...

Enterprai lanceert nieuwe manier voor globale macrospelers om op de hoogte te blijven van de financiële markten

Enterprai ziet een sterke vraag naar haar werkstation en dataproducten van grote wereldwijde macro hedgefondsen en financiële instellingen, nu het bedrijf aan een financieringsronde van $10M begint

LONDON en NEW YORK, 8 nov. 2021 /PRNewswire/ – Enterprai – het AI-aangedreven SaaS-werkstation voor wereldwijde macroprofessionals, dat baanbrekend werk verricht op het gebied van voorspellende analyses voor FX- en vastrentende markten – heeft vandaag een reeks producten gelanceerd die wereldwijde macroportefeuillebeheerders, traders en analisten een nieuwe manier om op de hoogte te blijven van de financiële markten. Dankzij de sterke vraag naar haar product is het bedrijf nu bezig met een volgende financieringsronde, waarbij het nog eens $10 miljoen aan groeikapitaal wil ophalen om te investeren in technologie en talent om de klanten verder uit te breiden.

Na 18 maanden van productonderzoek en ontwikkeling heeft Enterprai een eigen event-driven architectuur gebouwd die machine learning modellen aandrijft. Vanaf vandaag kunnen abonnees de laatste marktontwikkelingen in verschillende activaklassen scannen, analyseren en volgen, waaronder FX, vastrentende waarden en aandelenderivaten. Bijkomende functies die zowel cryptovaluta als communicatie met centrale banken zullen integreren in het werkstation van Enterprai zijn momenteel in productie.

Enterprai genereert inkomsten en zijn werkstation- en gegevensproducten zijn snel in gebruik genomen door toonaangevende marktspelers aan zowel de verkoop- als de inkoopzijde. Veel portefeuillebeheerders, traders en analisten van wereldwijde macro hedgefondsen, traditionele vermogensbeheerders en bulge-bracket investeringsbanken hebben al gewezen op het potentieel van Enterprai’s voorspellende analyses om alfa te genereren.

Highlights van het productaanbod zijn onder meer de mogelijkheid voor gebruikers om:

  • Verkrijg een ongeëvenaard zicht op het gedrag van de valuta- en rentemarkten, gebaseerd op live transactiegegevens
  • Identificeer dagen uit het verleden die gelijkaardige handelspatronen vertonen als de marktbeweging van vandaag
  • Geef antwoord op de vraag “Wat drijft de prijzen van activa vandaag?”

Enterprai’s engineering-, quant- en strategieteam hebben gewerkt voor enkele van ’s werelds meest vooraanstaande financiële en AI-organisaties – waaronder BlackRock, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Credit Suisse, Principal Global Investors en PolyAI – bij het bouwen van infrastructuur voor het verzamelen van machine learning-gegevens en het construeren van pre- en post-trade analytics.

Enterprai’s product roll-out volgt op een succesvolle financieringsronde gesteund door 15 wereldwijde investeerders, waaronder, de in Silicon Valley gevestigde chipontwerper bij Intel, Bharat Bharkhada en Arya Setiadharma, een van Indonesië’s meest prominente investeerders.

Veel wereldwijde macro-professionals – waaronder die met ervaring bij Rokos Capital Management, UBS en Barclays – die aanvankelijk als testgebruikers naar Enterprai kwamen, investeerden vervolgens als “angels” nadat ze de volledige kracht en het potentieel van het werkstation en de gegevensanalyse van het bedrijf hadden ontdekt. Deze personen hebben ook een belangrijke rol gespeeld bij de samenwerking met het team van quants en ingenieurs van Enterprai om een reeks producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor de eindgebruiker.

Deyan Ulevinov, Chief Product Officer, en mede-oprichter van Enterprai gaf commentaar op de product roll out:

“Samenwerking met vooraanstaande wetenschappers en academici speelt een belangrijke rol bij onze productontwikkeling. Enterprai heeft het geluk samen te werken met professor Rama Cont, leerstoel Mathematical Finance aan de universiteit van Oxford – die onze wetenschappelijke adviesraad voorzit – en professor Johannes Ruf, van het departement wiskunde aan de London School of Economics. Dit niveau en dit kaliber van samenwerking zorgt ervoor dat onze productdivisie blijft pionieren op het gebied van ‘best in science’ waardeproposities voor onze klanten.”

Wojciech Mucha , CEO en medeoprichter van Enterprai, zegt over de omvang van de marktkansen voor de toepassing van big data door macroprofessionals wereldwijd :

“Veel macrospelers laten momenteel verborgen kansen liggen in nieuwe essentiële ongestructureerde datasets. Hoewel de huidige markt voor externe dataproviders een waarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigt, schat Preqin dat in augustus 2020 59% van de fondsbeheerders geen gebruik maakt van big data als onderdeel van hun dagelijkse workflow. Door samen te werken met onze wereldwijde gemeenschap van senior portefeuillebeheerders en handelaren brengt Enterprai hier verandering in en neemt het het voortouw in de adoptie van big data door de sector”.

PERSCONTACT
David Bass
Chief Communications Officer
media@enterprai.com
M: +44 (0) 7583 683 589
T: +44 (0) 208 138 8889
W: Enterprai.com

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

Over Enterprai

Enterprai is een AI-aangedreven SaaS-werkstation en leverancier van dataproducten die baanbrekend werk verricht op het gebied van voorspellende analyses voor de FX- en vastrentende markten. Het aanbod is ontworpen voor portefeuillebeheerders, analisten en handelaren in wereldwijde macroportefeuilles. Enterprai’s eigen analyses filteren door slecht georganiseerde FX en vastrentende handelsgegevens. De producten stellen abonnees in staat om 24 uur per dag, 7 dagen per week marktkansen te scannen, te analyseren en alert te blijven door middel van signalen op maat van de gebruiker, waardoor abonnees de oorzakelijke verbanden tussen wereldwijde markten beter kunnen begrijpen.

Over de oprichters

Wojciech Mucha, CEO en mede-oprichter van Enterprai heeft meer dan 10 jaar leidinggevende ervaring in fintech. Op 23-jarige leeftijd trad hij in dienst bij Bloomberg Professional in Londen als Senior Sales and Relationship Manager om de voetafdruk in opkomende markten uit te breiden.

Wojciech speelde een belangrijke rol bij het helpen opbouwen en opschalen van Conotoxia en Cinkciarz.pl, een bekroonde holding voor financiële diensten in Polen, met een portefeuille van gereguleerde entiteiten in Europa en de VS.

Mucha is door het benoemings- en bestuurscomité van de European Payments Council – een beheerder van het SEPA-schema – gekozen om zitting te nemen in de algemene vergadering en leiding te geven aan innovatie in de financiële dienstverlening. Zijn rol leidde ertoe dat Conotoxia toetrad tot de EPC als een van de eerste fintech-leden van de Raad, naast 77 vooraanstaande Europese financiële instellingen. Hij was ook lid van de NACHA Payments Innovation Alliance.

Wojciech is momenteel een Executive MBA-kandidaat aan de Booth School of Business van de Universiteit van Chicago en heeft een twee maanden durende campuscursus in kapitaalmarkten en beleggingen aan de Harvard University gevolgd. Hij behaalde zijn Master of Science in International Financial Management aan de University of the West of Scotland.

Deyan Ulevinov, Chief Product Officer en mede-oprichter van Enterprai is afgestudeerd aan het Imperial College. Tijdens zijn studie aan de Imperial was Deyan onderwijsassistent aan zijn universiteit, terwijl hij ook stages liep bij Morgan Stanley en Markit. Na zijn afstuderen trad hij in dienst bij een vooraanstaand systematisch hedgefonds in Londen, waar hij 5 jaar lang een state-of-the-art platform uitbouwde om kwantitatieve handelsideeën te simuleren en uit te voeren. Vervolgens ging hij aan de slag bij PolyAI, een spin-off van Cambridge, gesteund door Point72 en Khosla Ventures, waar hij infrastructuur opbouwde voor het verzamelen van machine learning-gegevens.

SOURCE
1. Enterprai
2. https://www.prnewswire.com/news-releases/enterprai-launches-new-way-for-global-macro-players-to-stay-on-top-of-financial-markets-301418433.html

Lees meer: https://prnews.press/2021/11/15/enterprai-launches-new-way-for-global-macro-players-to-stay-on-top-of-financial-markets/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular