HomebedrijfTrue Wind Capital haalt 817 miljoen dollar op voor tweede fonds

True Wind Capital haalt 817 miljoen dollar op voor tweede fonds

Zet succesvolle strategie voort van samenwerken met sterke managementteams en investeren in leidende technologiebedrijven

SAN FRANCISCO, Nov. 11, 2021 /PRNewswire/ – True Wind Capital (“True Wind” of “de Vennootschap”), een eenin San Francisco gevestigde participatiemaatschappij die zich richt op investeringen in toonaangevende technologiebedrijven, heeft vandaag de succesvolle afsluiting aangekondigd van haar tweede fonds, True Wind Capital II, L.P., (“Fonds II” of het “Fonds”) met 817 miljoen dollar aan toezeggingen in aandelen, meer dan de doelstelling van het fonds.

True Wind werd in 2015 gelanceerd door Adam Clammer en James H. Greene, Jr., die eerder de Global Technology Group van KKR oprichtten en leidden. Fonds II zal de strategie van True Wind voortzetten om samen te werken met sterke managementteams en te investeren in toonaangevende technologiebedrijven in nichesectoren binnen grote en groeiende markten, waaronder software, data-analyse, tech-ondersteunde diensten, internet, financiële technologie, en hardware.

True Wind kreeg aanzienlijke steun van bestaande Limited Partners uit Fonds I en voegde vele nieuwe, opmerkelijke LP’s toe. De LP-basis van Fund II van de Vennootschap bestaat uit vooraanstaande pensioenfondsen, vermogensbeheerders, stichtingen, schenkingen, family offices en leiders uit de technologiesector in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Adam Clammer, stichtend partner van True Wind, zei: “We zijn dankbaar voor het aanhoudende vertrouwen en de sterke steun die we voor Fonds II ontvingen van een diverse groep van nieuwe en bestaande investeerders van hoog kaliber. True Wind blijft zich onderscheiden als een toonaangevende technologiegerichte investeerder door ervaring met grote kapitalisaties naar de lagere middenmarkt te brengen en door onze portefeuillebedrijven te positioneren voor blijvend succes.”

Opmerkelijke investeringen die reeds in Fund II zijn gedaan, zijn onder meer de overname van AIA Contract Documents, een toonaangevende leverancier van op maat gemaakte contracten volgens de gouden standaard voor de architectuur-, ingenieurs- en bouwsector die de juridische workflow verbeteren, en Rover Group (NASDAQ: ROVR), een toonaangevende marktplaats voor huisdierendiensten in de VS.

James H. Greene, Jr., stichtend vennoot van True Wind, voegde hieraan toe: “True Wind blijft gebruik maken van de operationele capaciteiten van ons doorgewinterde team en zijn bewezen vermogen om aantrekkelijke investeringsmogelijkheden te vinden. We kijken ernaar uit om onze portfoliobedrijven en hun managementteams te blijven voorzien van het investeringskapitaal en de strategische en operationele ondersteuning op lange termijn die ze nodig hebben om te schalen en te blijven innoveren.”

De eerste fondsenwerving van True Wind leverde in 2017 $558 miljoen op. Tot de opvallende investeringen van Fonds I behoren Open Lending (NASDAQ: LPRO), Sysnet Global Solutions, Zix (NASDAQ: ZIXI), Transflo, en LeadVenture.

Over True Wind Capital
True Wind Capital is een in San Francisco gevestigde participatiemaatschappij die zich richt op investeringen in toonaangevende technologiebedrijven. True Wind heeft een breed investeringsmandaat, met diepgaande sectorexpertise in software, data-analyse, tech-ondersteunde diensten, internet, financiële technologie, en hardware. True Wind, opgericht in 2015, heeft 10 platforminvesteringen en 20 add-on acquisities afgerond. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.truewindcapital.com.

Mediacontacten:
Jonathan Gasthalter/NathanielGarnick
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170

Bron:
1. True Wind Capital
2. https://www.prnewswire.com/news-releases/true-wind-capital-raises-817-million-for-second-fund-301421886.html

Lees meer: https://prnews.press/2021/11/16/true-wind-capital-raises-817-million-for-second-fund/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular