Homekunst en VermaakHoe podcasts de komedie van Side Splitters Comedy Club veranderen

Hoe podcasts de komedie van Side Splitters Comedy Club veranderen

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest; een van de grootste veranderingen in de entertainmentwereld is echter de groei van podcasts. Podcasts zijn ongelooflijk populair geworden voor tal van genres, waaronder komedie. Als mensen aan komedie denken, denken ze misschien aan een stand-upshow of iets op tv kijken. Hoewel er nog steeds plaats is voor dit soort komedie, zijn podcasts een go-to-bestemming voor komedie geworden. Hoe hebben podcasts komedie veranderd? Er zijn een paar belangrijke voorbeelden.

Comedy-podcasts hebben het script belangrijker dan ooit gemaakt

Een van de grootste veranderingen die door podcasts wordt aangemoedigd, is het belang van het script. Natuurlijk is het script altijd belangrijk geweest als het om komedie gaat; het is echter nog belangrijker geworden in de wereld van podcasting. Omdat de luisteraar niet kan zien wat er op het podium gebeurt, kunnen ze alleen vertrouwen op wat ze horen. Daarom zijn woorden belangrijker dan ooit. Als het script niet solide is, drukt de luisteraar gewoon op de terug-knop en komt nooit meer terug. In tegenstelling tot een stand-up podium is het script verantwoordelijk voor alles. Dit omvat context, achtergrond en levering. Daarom hebben podcasts de verwachtingen van de consument gewekt als het gaat om het script.

Luisteraars zijn interactiever geworden

Vroeger konden luisteraars achterover leunen en de comedyshow daartoe laten komen. Omdat de podcast maar één element bevatte, zijn de audio- en comedyshows interactiever geworden. Comedy-hosts die een podcast uitvoeren, hebben een unieke kans om de aandacht van het publiek te trekken. Iedereen wil meer betrokken zijn. Als gevolg hiervan zijn podcastmakers creatiever geworden. Ze vinden manieren om de show zo interactief mogelijk te maken door de intonatie te veranderen, het podium op te zetten of door te proberen te ventileren.

Podcast-hosts veranderen vaker van indeling

Een andere verschuiving als het gaat om komedie, betreft het veranderen van formaten. In het verleden kon een stand-uphost dezelfde show steeds weer in meerdere steden geven. Ook al gebeurt dit nog steeds van tijd tot tijd, het gebeurt niet als het om podcasts gaat. Zodra de podcast is opgenomen, is deze voor altijd beschikbaar. Daarom hoeven de hosts niet opnieuw dezelfde podcast te doorlopen. Als gevolg hiervan veranderen podcast-hosts vaker van formaat. Hoewel het publiek consistente verwachtingen heeft, veranderen veel hosts hun formats geleidelijk om het publiek elke keer iets anders te bieden.

Comedy-hosts verzamelen meer feedback van het publiek

Ten slotte bieden podcasts de hosts ook de mogelijkheid om meer feedback van het publiek te verzamelen. In het verleden had de gastheer misschien niet zo vaak rechtstreeks contact met het publiek. Nu verzamelen cast-hosts veel tijd feedback van hun publiek op sociale media, via e-mail en zelfs sms-berichten. Dit biedt de gastheer een unieke kans om zijn of haar format van tijd tot tijd te wijzigen om aan de verwachtingen van het publiek te voldoen. Dit soort interactie is ongekend, en het is waarschijnlijk hier om te blijven. Hosts hoeven zich niet langer af te vragen wat het publiek denkt. Ze moeten gewoon contact opnemen en het hen vragen.

Op zoek naar de toekomst van komedie

Door deze veranderingen is de wereld van comedy diverser dan ooit in het verleden. Dit is een goede zaak, want het biedt hosts de mogelijkheid om meer mensen dan ooit te bereiken. Bovendien vergroot dit ook het aanbod van comedyshows die mensen opvoeren. Er ontwikkelen zich zelfs individuele niches op het gebied van podcast-komedie, waardoor de creatieve vaardigheden van mensen naar nieuwe hoogten worden getild. Het zal spannend zijn om te zien wat er daarna gebeurt in de wereld van comedy.

Over Side Splitters Comedy Club

Side Splitters Comedy Club is een comedyclub in Tampa. Het adres is 12938 N Dale Mabry Hwy, Tampa, FL 33618. De club heeft een wisselende groep hosts en geeft regelmatig nieuwe shows. Neem contact op met Side Splitters Comedy Club via (813) 960-1197. Geïnteresseerde partijen kunnen ook e-mails sturen naar livecomedy@aol.com. Je kunt ook de website bezoeken, de Facebook-pagina bekijken en hun Instagram-berichten volgen.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular