HomeAutomobielDFY Supercar gaat viral

DFY Supercar gaat viral

BANGKOK, Thailand – Het is de levensdroom van vele autoliefhebbers om plannen te maken en hun eigen supercar te ontwerpen. Maar de plannen tot uitvoering zien komen? Dat vergt extreme toewijding. Van het maken van plannen tot het op de weg leggen van banden, dat is precies wat de Israëlische expat Guy Even deed – hij bouwde zijn eigen supercar met zijn bedrijf G-Motors in Bangkok, Thailand.

“Ik heb altijd al mijn eigen speciale auto willen bouwen,” zegt Guy Even, “dus begon ik plannen te maken om mijn eigen auto te maken en het is een opmerkelijke reis geweest.”

Even’s project begon ongeveer vier jaar geleden toen hij besloot dat het de juiste tijd was om zijn levenslange droom om een auto te bouwen te vervullen. Hij reisde de wereld rond om inspiratie op te doen, maar hij was niet helemaal tevreden met wat hij zag; niets paste echt bij wat hij wilde bouwen. Zelfs hij had een droom en hij was niet van plan om compromissen te sluiten.

g motor groepZelfs wilde bouwen een aantrekkelijke, hoofd-draaiende auto die ook beschikt over de mogelijkheid om elke dag rijden. Toen kwam hij op het idee om het zelf te doen: hij begon met het maken van plannen, kocht vervolgens een winkel en machines om met de bouw van zijn auto te beginnen.

Hij documenteerde ook zijn reis en proces met foto’s op zijn bedrijfspagina Facebook-pagina. De foto’s op de pagina tonen het lange proces van chassis tot carrosserie en afwerking.

Hoewel Even zijn gestroomlijnde supercar geen “supercar” noemt, zou een foto al snel laten zien dat hij er wel degelijk op lijkt. De auto heeft een gestroomlijnd, aerodynamisch en futuristisch ontwerp waarvan de lichaamsbouw is geïnspireerd op een Bugatti of Lamborghini.

Zelfs een supercar is extreem krachtig met zo’n 600-700 paardenkrachten. De auto van Even is niet zo krachtig, maar is toch indrukwekkend en krachtiger dan de gemiddelde auto; hij maakt gebruik van een Amerikaanse V8-motor en heeft 300-320 pk, waardoor deze auto een goede keuze is om elke dag in te rijden.

Volgens Even, was deze auto niet eenmalig. Nu het prototype is gemaakt is G-Motors van plan om meer oproepen te maken en te verkopen net als de supercar van Even. Omdat de auto is ontworpen voor dagelijks gebruik, is hij naar eigen zeggen onderhoudsarm en is hij vreemd genoeg een praktische keuze voor op de weg, ook al ziet hij er allesbehalve praktisch uit.

“Het is echt een leuke, alledaagse auto,” zegt Evens. “En omdat zoveel mensen ervan houden, zijn we vastbesloten om meer auto’s voor anderen te bouwen.”

G-Motors wil dat iedereen zijn winkel komt bezoeken en zijn creatie ziet. Nu is zijn droom het bouwen van meer praktische supercars – het is duidelijk dat voor Even, dromen altijd het begin zijn van iets groters.

Voor meer informatie, of om foto’s te zien van de auto tijdens de verschillende stadia van voltooiing, bezoek: https://www.facebook.com/gmotorsthailand/.

Artikel Bron

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular